1 Tishrei 5772

Av admin | September 29, 2011

Jag är inte en religiös person, långt därifrån, men jag växte upp judiskt i New York City. Jag tror att en del av varför jag lämnade New York var att se hur resten av världen levde. Idag var en söt minne av min ungdom. Mort och Barbara Rabkin bjöd Mayra och jag att gå med andra för ett firande av Rosh Hashana, i början av nya året i den judiska kalendern. Detta är början på en serie av årliga semester som är viktiga i den judiska traditionen.

Jag älskade mat, hackad lever, grillat lamm, kugels galore och Mort s rågbröd. Behov av att gräva ut några recept.

wpid-barbara1-550x453-2011-09-29-15-40.jpg

Rosh Hashana är en glad händelse, mat, sång och dans. Jag kan försäkra er att det firas i andra delar av Panama också. Jag diskuterade med Gabi Klaf hur olika Panama är än Costa Rica. Panama har ett stort ekonomiskt och politiskt aktiva judiska församlingen. Panama är det enda land förutom Israel som har haft två judiska presidenter i det tjugonde århundradet; 1964-68 Max Delvalle var den första vice ordförande i republiken och senare president. Eric Delvalle Maduro var president från 1987-1988, i slutet av Noriega åren.

Det finns en stor judisk gemenskap i Panama City, inklusive skolor, synagogor och de största kosher marknader utanför Israel. Jag har tillbringat en tid i det samhället i huvudstaden och även om jag är väldigt mycket en utomstående att en betydligt mer uppmärksam grupp Jag har alltid känt sig välkomna.

Det verkar av misstag jag har kommit tillbaka till några av mina rötter och traditioner, jag gillar det. Jag vill tacka Mort och Barbara för möjligheten.

Big Daddy: Boquete Panama

Av admin | 6 juli 2011

Jag väntade länge att besöka Big Daddy. När restaurangen röstningen var klar Jag blev förvånad över att se dem göra mål så högt, nummer fyra. Jag bestämde mig för att gå och äta där. Fortfarande jag skjutit upp tills mina vänner Dan och Randy fångade mig på väg till deras bord i Baru och föreslog jag gå med dem på Big Daddy s; Jag gjorde.

Vi åkte för en sen lunch, tidig middag på tisdag 7 juni. Som vi angett de introducerade och identifierade mig med Elizabeth, delägare, på grund av detta, kanske trots detta, eller bara för att vi hade utmärkta, fem stjärniga service .

Vi varje beställde olika rätter, Randy en Filet Minion smörgås, Dan en kyckling smörgås och jag hade fish and chips. Jag ville jämföra dem med vad Craig fungerar som Las Ruinas och Elizabeth varnade mig att deras fish and chips var helt annorlunda, det var.

Om Fish and Chips på Las Ruinas inspirerar minnen av Camden Town i London, Big Daddy s Fish and Chips påminde mig en fräsch version av Mrs Pauls, en fryst fiskfilé som säljs i USA. Det var bra och många människor kommer att föredra det, men inte jag, jag gillar de fetare minnen av Camden Town. Jag gillade sida skålen cole slaw, en hel del. Men det fanns knappt tillräckligt för att uppfylla en önskan, skulle kanske större sidoorder delar vara ett tillägg?

Big Daddy Fried chicken Sandwich


Big Daddy Filet Minion Sandwich ovan.

Både och Dan och Randy älskade sin mat och är frekventa kunder.

Jag återvände en andra gång den 28 juni för lunch, den här gången med Mayra. Tjänsten var återigen utmärkt med både Elizabeth och Larry kommer ut för att vara säker på att vi var nöjda. Utan att fråga Mayra beställde fish and chips och jag försökte fisk smörgås, grillad inte stekt.

Jag bad om sallad istället för en stekt sida skålen, jag fick två små koppar cole slaw, slaw var mycket bra och två koppar var en anständig del.

Mayra älskade fish and chips och delen var alldeles för mycket för henne fullständigt. Hon tyckte att det var inte oljig och var färsk fisk. Mayra har aldrig varit i Camden Town i London.

Jag hittade fisk smörgås oinspirerade, bra, men inte bra det var överväldigad av rullen. Vi båda överens om det hade ingen smak, det är inte något jag vill upprepa. För mig 0-2 på mat att rave om, 2-2 för god färsk mat. Jag har outvoted 3-2 av dem som jag åkte med de alla verkligen haft Big Daddy, mig inte så mycket.

Namn: Big Daddy s Grill

Plats: Storgatan i Boquete norr om Los Establos

Öppettider: Tis-lör kl 12 - 09:00, söndag 12 - 20:00

Kort beskrivning av maten: Maten är kvalitet, fräsch och mycket mycket en lunch stil rätter. Eftersom menyn och tecken tyder på, grillad och stekt är temat.

Atmosfär: Läget är perfekt för promenader trafik i Boquete. Det finns tre, två sits bord utanför med utsikt över gatan och ungefär sex mer, större tabeller inuti. Insidan är bekväma och ställa upp för kontraorder trots att vi fick bordsservering. Big Daddy är en diner, inte en dålig sak, något som inte finns i Boquete innan. : 2/5

Pris: My Fish and Chips kostar $ 8,50 och var en rättvis del, jag ersätta Onion Rings, en extra $ 0,75, som upphävdes eftersom de levererades underkokt.

Randys Special Filet Sandwich var $ 7,95 plus $ 0,75 för lök ringar, också frångås.
Dans kyckling smörgås på menyn var $ 5,95

Fisk smörgås var också $ 7.95 och en god portion av fisk på en färsk bulle från Sugar and Spice Bakery. Servered med sallad, tomat och tartarsås.

Folk har klagat på priserna på Big Daddy. Jag har varit här i fem år och priserna påminde mig om amerikanska lunch priser, men nyare invandrare förklarade att jag fortfarande minnas bensin för $ 1 per gallon och Snickers barer för $ 0,25; det förflutna.

Det är svårt att jämföra deras mat till en typico, som är mycket billigare. Typico portioner och priserna är mycket lägre och de har sällan ens liknande menyalternativ. Det är också svårt att jämföra det med en fin restaurang, nether maten eller atmosfären är lika, men priserna är lägre. Big Daddys erbjuder god färsk vällagad mat till ett mellanregister pris. : 3/5

Badrum: Badrummen a re 5/5 rent, vatten, toalettsitsen, pappershanddukar och toalettpapper.

Kök Städning: Köket är ren. 5/5

Big Daddy kök

Tjänsten: Som jag sa i inledningen var vi behandlade som kungligheter. Andra gången tjänsten var också utmärkt från Elizabeth och en servitris. Mat var levereras snabbt och var varm. 5/5

Jubilado Rabatt: Jag bad om rabatt på den andra resan och har meddelats utan att tveka. 5/5

Sammanfattning: I min bok är Big Daddy är en trevlig plats att ha lunch. Jag kommer tillbaka om jag har lust för high end snabbmat. Det är inte mycket dyrare än McDonalds i David och säkert mycket bättre. Det är inte heller billig, jag kan köpa lunch på Lourdes intill för under $ 3, men det är annorlunda. Big Daddy erbjuder ett verkligt värde för priset, delar är inte New York storlek men säkert tillräckligt. Big Daddy är inte en "fine dining" upplevelse, det är en fin diner upplevelse.

Omdöme om en restaurang Baru

Av admin | 5 mars, 2011

Vid granskning Restaurant Baru gjorde jag tre separata besök, en gång innan Jazz Festival på fredag ​​den 25 feb, en annan vid ungefär 22:00 den 4 mars: e och en tredje, men inte sista resa på lördag 5 mars vid cirka 07:00 för middag. Jag brukar inte göra detta, men på grund av alla diskussioner om denna restaurang på Boquete.ning.com kände jag en gång var inte tillräckligt.

Namn: restaurang Baru
wpid-P1000157-2011-03-5-15 13.jpg
Plats: Across från Central Park i Bajo Boquete, förmodligen den bästa turistort i Boquete. Alldeles intill kommunhuset.

Öppettider: De öppnar 11:00, sju dagar i veckan och köket stänger kl 10, baren är öppen till midnatt måndag-torsdag och senare på helgerna.

Kort beskrivning av maten: Menyn varierar från kompletta middagar till Pizza och andra bar mat. En vår första resa vi inte äta, på vår andra hade vi en pizza, vår tredje resa var för en riktig middag och drinkar.

Jag skulle älska att säga pizza var stor, det var vackert. det serverades snabbt och jag hade stora förhoppningar. Kanske mitt misstag var att beställa kombinations; konserverade oliver, ok, konserverad svamp, ok, pepperoni ok, men skivad korv för korvruinerat erfarenheter. Ändå var vi hungriga och åt hälften, sten som satt i närheten, gärna wolfed en annan skiva och resten blev frukost. Som en gammal broderskap kille, är en frukost med kall pizza och varm öl bekant turf. Jag har ersatt andra mindre giftiga drycker, men jag tycker fortfarande kall pizza till frukost. Denna pizza, hot dog bort, var en bra välsmakande dag efter frukost. Jag skulle säga att pizza är lika stor som på La Posada, men eftersom jag vet pizza kocken kom från La Posada, har jag ingen aning om hur deras är nu. Jag föredrar fortfarande den NY stil på Riccos men det är ett personligt val. Jag föredrar miljön på Baru fällt över den icke miljön på Riccos, som gör pizza mer än lika i hela ekvationen. Jag nämnde varmkorv till Stuart delägare, och han sade att det används Salchica, ett lokalt ord för korv, trodde han är var korv och skulle undersöka. Jag misstänker att de korv kommer att ersättas med Chorizo, korv i framtiden och jag tackade för att peka ut min invändning.

När vi återvände på lördagen vi beställde Corvina Macho och Filet Stroganoff och en rom och lite vatten. När servitören återvände han levererade två vatten och två rom, han rådde oss drycker var två för en, inte illa för $ 1,70 plus moms och dricks.
wpid-P1000595-2011-03-5-15 13.jpg
wpid-P1000596-2011-03-5-15 13.jpg
Som du kan se presentationen var utmärkt, en sida sallad och vi båda utvalda potatismos. Nu några bekännelser, jag beställde filet medium och den levererades medium, inte brända eller rå. Den andra bekännelse, båda var bortom bra, de var utmärkta. Tjänsten utmärkt, maten utmärkt, priserna är mer än rättvist vår totala fakturan för fyra rom, oxfilé och fisk var $ 18 inklusive skatt och tips, att lagförslaget innehöll den jubilado rabatt ges utan invändningar eller argument, moms och dricks.

Atmosfär: Om du var en besökare till Amigos tidigare Baru känner både välbekant och främmande. Konfigurationen av utanför öl trädgård, innanför främre bar och en matsal kommer att vara bekant. Den spiffy nytt utseende, fördelade tabeller och väl bemannad miljö kommer att bli en överraskning. Där Amigos var en varm plats med funky konstruktion, är Baru en varm plats eftersom personalen och kunderna övervinner den skinande nya allt.
wpid-P1000594-2011-03-5-15 13.jpg
Pris: Priserna är mycket rimliga, är öl $ 1,25 inklusive skatt och tips, lite mer än vissa andra platser men Baru ger en atmosfär som kostar riktiga pengar. Vår medel combo pizza var $ 7,90 plus skatt och 10% spets.

Varning detta är ytterligare en restaurang som annonser en 10% tips till din faktura. Om du inte vill att tippa mer, inte lämna ett tips, det är täckt.

Badrum: Ny ren och klar, de har vatten, toaletter med sittplatser, papper, tvål, hela paketet. Mycket en Panama City, internationell erfarenhet är detta en utveckling för Boquete.

Kök Städning: Jag spetsig i köket var ren och var nynna med.

Tjänsten: Vår service varierade lite den första resan vi satt i öl trädgård och jag var tvungen att flagga en servitris, för att vara rättvis var det inte en tom plats och hon erkände att det var hennes första dagen arbetar. Drycker kom i rimlig tid men vi hade inte tillräckligt med tid för att beställa mat innan vår jazzhändelse. På ut andra senare natten resa restaurangen var nästan full och vi kom precis som köket stängt. Vi var hälsad omedelbart av en leende servitör med drinkmenyer. Vi lyckades få in en pizza ordning, den sista av natten med några leende hjälp från ledningen. Stuart är händerna på och vi blev imponerade. Vår tredje resa var mjuk som silke, god service och mat levereras i rimlig tid med tanke på gång de hade en kåk.

wpid-P1000593-2011-03-5-15 13.jpg
Jubilado Rabatt: Givet utan fråga bara ge ditt kort till servitören när du begär din faktura. De accepterar också kreditkort.

Sammanfattning: Jag började med att säga att vi besökte tre gånger och att det inte skulle bli vår sista resa. Denna restaurang är utmärkt, den största negativa är på en helg det är packat och bullrigt i fronten, men om du vill ha en lugn middag finns det bakre rummet. Baru är ett bra tillägg till den Boquete community. Personalen arbetar hårt på att ge både god mat och bra service. Management är det, händer på, be om feedback, vad ett nöje som är. Om Baru håller att det är kvalitet det kommer att tjäna en gyllene kaffeböna som en av de bästa i Boquete. Jag måste hita några gyllene kaffebönor snart.

Recension: Sugar and Spice

Av admin | 25 januari, 2011

Namn: Sugar and Spice Bakery

wpid-P1000146-2011-01-25-18-20.jpg

Plats: Avenida Central Boquete

Öppettider: torsdag - tisdag
wpid-P1000148-2011-01-25-18-20.jpg
Kort beskrivning av maten: Sugar and Spice är utan tvekan det bästa bageriet i Boquete. Förutom bröd och bakverk, de tjänar också en lätt meny av smörgåsar och soppa. Eftersom de använder sitt eget bröd de har ett fällt fördel om alla sina smörgåsar. Vi gick efter tisdag morgon möte och upptäckte en parad av bekanta ansikten som kommer in till lunch. Mayra beställde soppa och jag försökte en kyckling smörgås.
wpid-P1000153-2011-01-25-18-20.jpg
Maten var mycket bra, min smörgås så bra som jag har haft utanför mitt eget hus i Boquete.

Atmosfär: Det är ett bageri och du kan se bakning pågår som Richard arbetar degen. Resten av personalen är rätt utrustad för matservering. Det finns tre tabeller inuti och två utanför. Vi väljer inuti för att undvika bullret från kontinuerlig trafik. Detta inte posh, är den bekväm och mycket en lunch atmosfär.

Pris: Priserna är rimliga, min smörgås var $ 3, som gör den konkurrenskraftig med den nu obefintliga Subway för mycket bättre mat.

Badrum: Det finns ett badrum som är i ryggen som är rena och har allt du behöver, inklusive en riktig handduk för att torka händerna.

Kök Städning: Köket är rakt framför dig och jag såg kyckling slits från benet för att göra smörgåsar och andra som går in i ugnen. Ingenting är dolt och allt är rent.
wpid-P1000151-2011-01-25-18-20.jpg

Tjänsten: Detta är räknare service och vi var serveras i ungefär fem minuter.

Jubilado Rabatt: Jag frågade aldrig

Sammanfattning: Jag har köpt bröd från Richard så länge han har varit öppen och jag kommer att fortsätta att göra så. Detta var första gången vi åt i restaurangen och nästa gång jag sugen en god smörgås i Boquete jag kommer att vara tillbaka.

Restaurante Las Orquideas Boquete

Av admin | 1 december 2010

Namn: Restaurante Las Orquideas
wpid-P1040500-2010-12-1-17-58.jpg
Plats: Diagonalt över från Boquete polisstationen, strax norr om Restaurante Machu Picchu

Öppettider: Frukost MS 07:00-10: 30AM, lunch och middag 11:30 till 08:30, söndag från 07:00 till 04:00

Kort beskrivning av maten: Typico. Just där jag måste förklara att det finns flera typer av typicos i Panama. Detta är en sitta ner, lyssna på vad som finns, ingen meny, typico. Det är inte en kafeteria, maten kan vara preprepared, den måste vara, tjänsten är så snabb, men du kommer inte se köket. Vi hade lunch och de alternativ som ingår soppa och en huvudplatta, Mayra beordrade nötkött Rib soppa och en platta av dagen. Det fanns alternativ som erbjuds och vi var och tog ris, bönor och en grönsallad. Dessutom väljs Mayra grillat fläsk och jag tog grillat nötkött.

wpid-P1040503-2010-12-1-17-58.jpg

Sopa de Costilla de res nötkött revben soppa. Detta var mycket bra med en köttig revben. Det påminde mig lite om Cocido en soppa jag älskade i Tucson.

wpid-P1040505-2010-12-1-17-58.jpg

Cerdo asado (BBQ fläsk) med ris, sallad och bönor

wpid-P1040504-2010-12-1-17-58.jpg

Biff med ris, sallad och bönor

wpid-P1040502-2010-12-1-17-58.jpg
Atmosfär: Som du kan det från bilden ovan du inte betalar för atmosfär, bara god mat och snabb service. Vi åt sidan på den lilla uteplatsen, jag föredrog det till det inre. Vi var inte ensamma, har denna restaurang en mycket blandad cliental i engelska och spanska högtalare. Ett sätt att säga lokalbefolkning och nya invandrare.

Pris: Soppan var $ 1,25, den viktigaste lunchen var $ 2,75 inklusive iste. Jag har tillbringat så mycket för iste i det förflutna. Vi har ännu inte besökt för frukost men jag tänker prova nästa gång jag äter frukost på stan.

Badrum: Ren och komplett med toalettpapper, toalettsitsar, rinnande vatten och pappershanddukar. När vi var där tvålpump var tom.

Kök Städning: Jag har aldrig gjort det i köket och det var inte synlig utan en inbjudan

Tjänsten: Snabb och effektiv. Ett tips är inte med i det lagförslag som som på menyn var en papperslapp. Vi lutad 10%

Jubilado Rabatt: Jag frågade inte, för jag skulle inte ens överväga att be om en måltid för $ 2,75

Sammanfattning: Mayra, lite mer av en myndighet på Tipicos än jag, rankad den här som bra, inte bäst men bra. Jag väntar på den första hon kallar utmärkt, det har inte hänt ännu. Jag fick min lunch och nu sex timmar senare är jag fortfarande nöjd från lunchen och äter en lätt middag. Det är typiskt för vad jag har sett i Panama, en pinne till din revben lunch och ljus, ofta sen middag.

Restaurante Las Orquideas går på listan en rekommenderas för traditionell panamansk mat på riktiga panamanska priser.

En röka bra upplevelse

Av admin | 23 jun 2010

I lördags fick jag ett telefonsamtal från en granne och vän på Jaramillo, en annan granne slakta en gris och hade färskt griskött till salu. Älska utmaningen och har haft viss erfarenhet av att snida upp ett dyrt avgick hog, Mayra och jag gick på en kort tur för att få en axel och sida av griskött. Denna lyckliga hog levt sitt liv utan droger, hormoner eller någon form av un-naturliga influenser och vi ville hitta ett passande panamansk kulinarisk salut till hans frånfälle.

Vi separerade snabbt revbenen, köttet och huden. Vårt första uppdrag var i huden och som skulle behöva vänta en dag för fars dag, 20 juni. Fars Dag, som fostrar dag, är en stor sak i Panama. När de kan, familjer samlas för att fira och vi skulle Bugaba, lantligt, mycket landsbygd Bugaba, ett område nära den costaricanska gränsen där Mayra föräldrar bor på en mjölkgård.

Mayra föreslog att fläskkött huden skulle vara ett välkommet tillägg till vad som visade sig vara en massiv Fars Dag fest. På söndagen såg jag och fotograferade processen att göra både chicharrones och rökt fläsk (puerco ahumado).

smokinga.jpg

Det första steget var att separera kött jag lämnas kvar fläsk huden från huden, tydligen jag lämnade en hel del kött.

smokingb.jpg

Köttet var kryddat med salt, några paprika och lite vinäger och placeras ovanför en rökig trä brand i ett rökeri i flera timmar. Inget mer att det, färskt griskött, färsk rök, stor smak.

Huden placerades i en stor vattenkokare och lägga över en vedeld, sedan kokas täckt under en tid så att fukten i huden för att ånga huden.
smokingc.jpg

Toppen avlägsnades och huden fortsätter att koka i den återgivna ister.

smokingf.jpg

Mayras far tog uppgiften att omrörning för att hålla saker från förbränning. Resultatet är lägre, en riktig panamansk hälsokost, varma, sega chicharrones, återges och badade i sitt eget fett. Den enda varningen är att äta på egen risk eftersom jag slår vad om att du kan inte bara äta en.

smokingg.jpg

Matlagning Panama: Bacalao - Salt Torsk

Av admin | 18 april 2010

Jag undrade varför i ett land med färsk fisk, Bacalao, saltad torsk anses vara en speciell mat i Panama.

I found is from Three Sisters Cooking School in El Valle Panama. Den historia jag har hittat varierar med källa, en källa i spanska förklarar att den spanska spridning runt om i världen de behövde en lätt att förvara form av fisk att äta för religiösa ändamål på fredagar. En annan källa jag hittat är från Three Sisters Cooking School i El Valle Panama. Jag tror att de är mer korrekt, beskriver att under åldern av upptäckten, saltad torsk var ett mycket billigt, lätt att förvara proteinkälla som kan matas till slavar och arbetare som arbetar inom den nya världen. Torsk var rikligt förekommande i norra Atlanten, är Salt rikligt i Karibien och handeln med salt blev viktig. Salt torsk eller Bacalao blev och fortfarande är en del av kosten här och i stora delar av Västindien.

Jag var nyfiken på användningen av bacalao och bad Mayra att förbereda en maträtt med hjälp av det. wpid-bacalao-2010-04-18-13-27.jpg

Vi köpte våra bacalao i Pris Smart, har de ett berg av det och från vad vi kunde se, den bästa vi kunde hitta. Det var inte billigt, cirka 4 pund.

Det första steget var att blöta det i 24 timmar i sötvatten för att ta bort en del av saltet.

Beredningen Mayra användes var att bygga upp en torsk smörgås. Med hjälp av en holländsk ugn hon först lagt en liten mängd matolja.
Lagren, första tunt skivad potatis, de tunt skivade tomater, sedan tunt skivad lök, följt av ett lager av strimlad, indränkt bacalao. Sedan följde hon med ytterligare ett lager av varje grönsak, som slutar med potatis.

Det var kokta spisen i ca 30 minuter och var alla saker i Panama verkar vara, med vitt ris.

Jag tyckte inte det alls, men det är bra att veta att det finns tusentals olika sätt att tillaga Bacalao ovannämnda min källa hävdar de portugisiska ensam hade tre recept för varje dag i veckan. Lägg alla andra kultur som gränsar till Atlanten och du hittar ett berg av recept för att gå med berget av torsk. Bara Google Bacalao recept eller recept saltad torsk och vara redo att återuppleva historien.

Matlagning Panamas: Patacones en comfort food

Av admin | 5 apr 2010

Jag är inte en gourmet. . Jag lämnar konsten att vara en gourmet i Boquete Panama till Boquete Gourmet blogg och min vän Melissa, den Cooking Diva . Jag tycker dock gillar mat, god mat. Som jag har åldrats och mognat min smak har förändrats, fortfarande jag har mina komfort livsmedel, ingen är gourmet. I det förflutna har jag bekänt att beundrande pizza, lägga till stekt kyckling och god grön chili chimichangas, ingen gourmet i något lexikon. Jag har aldrig ansett någon panamansk mat som en tröst mat. Som jag lär mig mer jag upptäcker några överraskande saker om köket i Panama. De livsmedel som äts i Chiriqui Panama är i direkt relation till det som växer i Chiriqui och utforska mat från grunden är ett äventyr jag vill prova.

Med hjälp av min vän Mayra, professor i jordbruks i David, kommer jag att skriva några stycken om lokala frukter och grönsaker. Målet är enkelt, diskutera hur man odlar dem framgångsrikt här i Chiriqui, hur man skörda dem och slutligen ge minst ett bra recept för varje som vi kokta oss själva. När Mayra börjar skriva om det här det kommer att vara mer detaljerad om odling, för mig handlar det om maten.

Vår resa till Puerto Armuelles lämnade oss med en hög av plantanos, Groblad på engelska, en lokal häftklammer.
wpid-Patacones02-2010-04-5-15-38.jpg
Groblad är inte hemma i Panama eller någon av Amerika, är det hemma i Sydostasien. Den Groblad och söt banan känd för de flesta människor i Nordamerika och Europa är samma släkte, Musa. Bananen har en högre sockernivå och är oftast äts mogna. groblad används i alla faser av mognad, grönt är en stärkelsepotatis som vegtable, mogen den är söt och används till öknar,

Den Groblad anläggning och alla andra bananer är stora snabbväxande plantor som sätter upp en enorm stam och frukt en gång per stam. Bladen kan vara två meter stora och används i matlagning i många länder.
wpid-Patacones08-2010-04-5-15-38.jpg
De bananplantor ovan växer högt på Jaramillo, våt och inte tropisk, mer av en regnskog för halva året.

Alla bananer idag vuxit från en rotstocken från en befintlig anläggning, de flesta arterna är sterila. De kräver god dränering och minst 75 mm regn per år. Anläggningen kommer att växa snabbt och producera många rotskott varje växer in i en blommande frukt stjälk i tid. Efter fruktkroppen en stjälk skärs eftersom det kommer inte frukt igen. Den söta Banana frukten ser ut som en hand med symmetrisk frukt, saknar groblad som symmetri.

Enligt Nutritiondata.com groblad är en bra källa till vitamin A, C, B6, kalium, kalcium och folat. Förutom att de är en bra källa till fiber och har ett lågt glykemiskt belastning, en bra sak för oroar blodsocker människor. Jag misstänker att en expert på näringslära skulle rösta på Groblad överlägsen vitt ris som en källa till kalorier i den lokala kosten.

Vi har förberett en mycket enkel lokal favorit från groblad, Patacones. Myra utvalda vita mjölbananer, hon kunde identifiera dem med vit hud visar på den annars gröna ytan.
wpid-Patacones03-2010-04-5-15-38.jpg
De skalade bananer skars i skivor ca 1 cm tjock, lätt saltade sedan till olja som värmts upp till 350F. Efter några minuter skivorna avlägsnas och pressas ned med allt från en mortelstöt, flaska eller trä pressen.
wpid-Patacones05-2010-04-5-15-38.jpg
Efter pressningen av skivorna var nedsänkt i en blandning av vitlök och vatten och sedan snabbt bort och torkas. Då skivorna läggs tillbaka i den heta oljan. Akta dig för att lägga våta skivor till het olja, kommer det splatter.
wpid-Patacones06-2010-04-5-15-38.jpg

Skivorna kokas tills krispiga och tas bort. Äntligen lite salt tillsattes och vi hade färska varma Patacones. Skillnaden mellan dessa och vad du normalt får på en restaurang var dramatisk. Patacones är god mat, enkel mat, en panamansk comfort food.

wpid-Patacones07-2010-04-5-15-38.jpg

Thailand möter Las Ruinas, En fusion av smak och miljö

Av admin | 21 mars 2010

Det har varit nästan en månad sedan jag har skrivit om mat i Boquete Panama, jag äter hemma mer. Jag gav upp att skriva recensioner av restauranger för en tid sedan och bytte till att skriva första intryck eftersom jag hittade bara ett fåtal restauranger i Boquete konsekventa nog att förtjäna en riktig översyn. Detta är inte en recension, inte ett första intryck men en komplimang till kockarna, båda två.

I min Boquete erfarenhet jag har sett många restauranger kommer och går. En del av dessa hade mycket lovande, de flesta aldrig levt upp till sin öppningspotential. Las Ruinas på vägen till David över från Brisas, hade mycket lovande och har levt upp till det. Craig Jacobs, ägare och kocken är en professionell, både i köket och i den ständigt så viktiga förvärvet av råvaror. Alltför många restauranger inte inser om du börjar med låg kvalitet ingredienser och koka dem väl du fortfarande har låg kvalitet mat. Craig en professionellt utbildad kock, förstår kvalitet börjar med inköp och han har visat att han kan få utmärkta livsmedel, förbereda dem väl och servera dem på en rimlig tid, hela tiden. Han är en mästare på köpa färska lokala produkter och anpassa din meny till vad som är kvalitet för tillfället.

När Craig upptäckte färska Blackberrys, tog han dem själv och sedan skapade Blackberry skomakare. De Blackberrys har varit i Boquete för år, ingen annan satte en kombination av färska, lokala och innovera tillsammans.
DSC05675.JPGBlackberryCobbler.JPG

Lägg till mixen Craig är smart nog att upptäcka en bra sak, även om det är en annan kock, här en från Thailand.
BambuLampang07.jpg
Jag erkänner att jag känner Pon som en vän och har haft hennes matlagning sedan hon kom till Boquete. Under den tiden har jag sett henne gå från att göra med lokala ingredienser för att bokstavligen odla sin egen. Pon kombinerar nu det bästa av vad hon kan hitta med thailändska paprika och andra tillägg som odlas i Boquete.

Min erfarenhet tittar Pon köket utvecklas gör mig mer kvalificerad att kreditera Craig med gör något rätt, som har thailändsk kväll med Bambu Lampang på Las Ruinas.
BambuLampang04.jpg
Denna vecka, Bambu Lampang utfodras mer än hundra hungriga människor i två packade sittningar på Las Ruinas. Måltiden var fyra kurser, som börjar med sushi rullar och vårrullar, FN-stekt färsk typ. Efter aptitretare kom två smaker av marinerade färska grönsaker.
BambuLampang03.jpg

Efter det kom ett urval av tre olika smaker för en huvudrätt. En med fläsk i Thai Curry, en annan Tom Yum med jätte räkor och den andra en Pad Thai med kyckling. Alla var väl emot alla hade smak, alla var slukade vid vårt bord med glädje.
BambuLampang05.jpg

BambuLampang06.jpg

Den sista kursen var öken och det blev antingen eller både en kokosnöt ostkaka eller den fantastiska färska svarta berry skomakare. Craig var snabb att göra andra delar av postre, utmärkt öknar.

Jag pratade med många människor som färdiga middag som vi anländer och utmärkelser var universell; Jag kommer att lägga min till listan. Om du missade denna möjlighet och vill prova några stora thailändsk mat, är Pon på tisdag möte denna vecka, eller bara ringa Craig och uppmuntra honom att göra det igen.

La Ruinas Boquete Panama

Av admin | 26 november, 2009

Ur askan av Rancho Pais har stigit en mycket bättre Boquete Panama restaurang, Las Ruinas. Craig Jacobs en före detta köksmästare från USA är fast besluten att ge både underhållning och god mat till rimliga priser har stora gräs tak anläggning i Alto Boquete.
wpid-LasRuinasBoquetePanama0002-2009-11-26-09-48.jpg
Promenera genom porten in i restaurangen och värmen är omedelbar. wpid-LasRuinasBoquetePanama0003-2009-11-26-09-48.jpg

Jag gick med några vänner och vi var hälsad av Craig som visar uppenbar stolthet i både hans renoverade anläggning och mat. Vi erbjöds en gratis öl och förslag på vad som skulle vara bäst på den prisvärda menyn.

wpid-LasRuinasBoquetePanama0004-2009-11-26-09-48.jpg

Efter Craigs förslag försökte vi tre olika rätter. wpid-LasRuinasBoquetePanama0005-2009-11-26-09-48.jpg

Carrasco göras från filite, utmärkt!
wpid-LasRuinasBoquetePanama0006-2009-11-26-09-48.jpg

BBQ fläsk och slutligen grillade kycklingbröst.

wpid-LasRuinasBoquetePanama0007-2009-11-26-09-48.jpg

Craigs mat fick tre upplyfta tummar, vi alla har haft våra middagar.

Las Ruinas har en storbilds-tv som de flesta restauranger i Panama, men om du är i Sport de är inställda på rätt sätt för din smak.

Även om jag gjorde begära det Craig berättade han hedra jubilado rabatt.