1 Tishrei 5772

Genom admin | 29 sep 2011

Jag är inte en religiös person, långt därifrån, men jag växte upp judiskt i New York City. Jag tror att en del av varför jag lämnade New York var att se hur resten av världen levde. Idag var en söt minne av min ungdom. Mort och Barbara Rabkin bjöd Mayra och jag att gå med andra för ett firande av Rosh Hashana, i början av nya året i den judiska kalendern. Detta är början på en serie årliga semester som är viktiga i den judiska traditionen.

Jag älskade mat, hackad lever, grillat lamm, kugels galore och Mort s rågbröd. Behöver gräva ut några recept.

wpid-barbara1-550x453-2011-09-29-15-40.jpg

Rosh Hashana är en glad händelse, mat, sång och dans. Jag kan försäkra er att det firas i andra delar av Panama också. Jag diskuterade med Gabi Klaf hur olika Panama är än Costa Rica. Panama har en stor ekonomiskt och politiskt aktiva judiska samfundet. Panama är det enda landet förutom Israel som har haft två judiska presidenter i det tjugonde århundradet; 1964-68 Max Delvalle var den första vice ordförande i republiken och senare president. Eric Delvalle Maduro var president från 1987-1988, i slutet av Noriega åren.

Det finns en stor judisk gemenskap i Panama City, inklusive skolor, synagogor och de största kosher marknader utanför Israel. Jag har tillbringat en tid i det samhället i huvudstaden och även om jag är väldigt mycket en utomstående att en betydligt mer uppmärksam grupp jag har alltid känt mig välkommen.

Det verkar genom olycka jag har kommit tillbaka till några av mina rötter och traditioner, jag gillar det. Jag vill tacka Mort och Barbara för möjligheten.

Big Daddy: Boquete Panama

Genom admin | 6 juli 2011

Jag väntade en lång tid att besöka Big Daddy. När restaurangen röstningen var klar var jag förvånad över att se dem göra mål så högt, nummer fyra. Jag bestämde mig att gå och äta där. Fortfarande jag förhalat tills mina vänner Dan och Randy avlyssnade mig på väg till deras bord i Baru och föreslog jag gå med dem på Big Daddy; Jag gjorde.

Vi åkte för en sen lunch, tidig middag på tisdag 7 juni Som vi angett de introducerade och identifierade mig till Elizabeth, delägare, på grund av detta, kanske trots detta, eller bara för att vi hade utmärkt, femstjärnig service .

Vi varje beställde olika rätter, Randy en Filet Minion smörgås, Dan en Chicken Sandwich och jag hade fish and chips. Jag ville jämföra dem med vad Craig fungerar som Las Ruinas och Elizabeth varnade mig att deras fish and chips var helt annorlunda, det var.

Där Fish and Chips på Las Ruinas inspirerar minnen av Camden Town i London, Big Daddy Fish and Chips påminde mig en ny version av Mrs Pauls, en fryst fiskfilé säljs i USA. Det var bra och många människor kommer att föredra det, men inte jag, jag gillar de fetare minnen av Camden Town. Jag gillade sida skålen Cole Slaw, en hel del. Men det var knappt tillräckligt för att tillfredsställa en önskan, kanske större sidoorder delar skulle vara ett tillägg?

Big Daddy Fried Chick Sandwich


Big Daddy Filet Minion Sandwich ovan.

Både och Dan och Randy älskade sin mat och är frekventa kunder.

Jag återvände en andra gång den 28 juni för lunch, den här gången med Mayra. Tjänsten var återigen utmärkt med både Elizabeth och Larry kommer ut för att vara säker på att vi var nöjda. Utan att fråga Mayra beställde fish and chips och jag försökte fisk sandwich, grillad inte stekt.

Jag bad om sallad istället för en stekt sida skålen, fick jag två små koppar cole slaw, slaw var mycket bra och två koppar var en anständig del.

Mayra älskade fish and chips och delen var alldeles för mycket för henne klar. Hon tyckte att det var inte oljig och var färsk fisk. Mayra har aldrig varit i Camden Town i London.

Jag hittade fisk smörgås oinspirerande, bra, men inte bra det var överväldigad av rullen. Vi båda överens om det hade ingen smak, det är inte något jag vill upprepa. För mig 0-2 på mat att rave om, 2-2 för god färsk mat. Jag har outvoted 3-2 av dem gick jag med de alla verkligen haft Big Daddy, mig inte så mycket.

Namn: Big Daddy Grill

Plats: Storgatan i Boquete norr om Los Establos

Timmar: Tues- Lör kl 12 - 21:00, söndag 12 - 08:00

Kort beskrivning av maten: Maten är kvalitet, färska och mycket mycket en lunch stil av rätter. Eftersom menyn och tecknet indikerar, grillat och stekt är temat.

Atmosfär: Läget är perfekt för promenader trafiken i Boquete. Det finns tre, två mannabord utanför med utsikt över gatan och ungefär sex fler, större tabeller inuti. Insidan är bekväm och ställa upp för kontraorder trots att vi fick bordsservering. Big Daddy är en diner, inte en dålig sak, något som inte finns i Boquete innan. 5/2

Pris: Min Fish and Chips kostar $ 8,50 och var en rättvis del, jag ersätta Onion Rings, en extra $ 0,75, som upphävdes eftersom de levererades svampiga.

Randy särskilda Filet Sandwich var $ 7,95 plus $ 0,75 för lök ringar, också avstått.
Dans Chicken sandwich på menyn var $ 5,95

Fisken sandwich var också $ 7,95 och en god del av fisk på ett färskt bun från Sugar and Spice Bakery. Servered med sallad, tomat och tartarsås.

Folk har klagat på priserna på Big Daddy. Jag har varit här i fem år och priserna påminde mig om amerikanska lunchpriserna, men fler nyanlända invandrare förklarade att jag fortfarande minnas bensin för $ 1 per gallon och Snickers barer för $ 0,25; det förflutna.

Det är svårt att jämföra deras mat till ett typico, vilket är mycket billigare. Typico portioner och priserna är mycket lägre och de har sällan ens liknande menyalternativ. Det är också svårt att jämföra det med en fin restaurang, nether maten eller atmosfären är lika, men priserna är lägre. Big Daddys erbjuder god, färska väl tillagad mat till ett mellanregister prisläge. 3/5

Badrum: Badrummen en re 5/5 ren, vatten, wc-stolen, pappershanddukar och toalettpapper.

Kök Städning: Köket är ren. 5/5

Big Daddy kök

Tjänsten: Som jag sa i inledningen vi behandlades som kungligheter. Andra gången tjänsten var också utmärkt från Elizabeth och en servitris. Mat levererades snabbt och var varm. 5/5

Jubilado Rabatt: Jag bad om rabatt på den andra resan och det gavs utan att tveka. 5/5

Sammanfattning: I min bok är Big Daddy ett trevligt ställe att äta lunch. Jag återkommer om jag har lust för high end snabbmat. Det är inte mycket dyrare än McDonalds i David och säkert mycket bättre. Det är inte heller billigt, jag kan köpa lunch på Lourdes intill för under $ 3, men det är annorlunda. Big Daddy erbjuder ett verkligt värde för priset, delar är inte New York storlek men säkert tillräckligt. Big Daddy är inte en "fine dining" upplevelse, det är en fin diner upplevelse.

Omdöme Restaurang Baru

Genom admin | 5 mars, 2011

Vid granskning Restaurant Baru gjorde jag tre separata besök, en gång innan Jazz Festival på fredag ​​25 feb, en annan vid ca 22:00 den 4 mars: e och en tredje, men inte sista resa på lördag 5 mars vid cirka 07:00 för middag. Jag brukar inte göra det men på grund av alla diskussioner om denna restaurang på Boquete.ning.com kände jag en gång var inte tillräckligt.

Namn: Restaurang Baru
wpid-P1000157-2011-03-5-15-13.jpg
Plats: Across från Central Park i Bajo Boquete, förmodligen den bästa turistort i Boquete. Alldeles intill kommunhuset.

Timmar: De öppnar 11:00, sju dagar i veckan och köket stänger kl 10, baren är öppen till midnatt måndag -Thursday och senare på helgerna.

Kort beskrivning av maten: Menyn varierar från kompletta middagar till Pizza och andra bar mat. En vår första resa vi inte äta, på våra andra hade vi en pizza, vår tredje resa var för en riktig middag och drinkar.

Jag skulle älska att säga pizza var stor, det var vackert. det serverades snabbt och jag hade stora förhoppningar. Kanske mitt misstag var att beställa kombinations; konserverade oliver, ok, konserverad svamp, ok, pepperoni ok, men skivade hotdogs för korvruinerat erfarenheter. Fortfarande var vi hungriga och åt hälften, Sten som satt i närheten, gärna wolfed annan skiva och resten blev frukost. Som en gammal broderskap kille, är en frukost med kall pizza och varm öl bekant torv. Jag har ersatt andra mindre giftiga drycker men jag gillar fortfarande kall pizza till frukost. Denna pizza, korv bort, var en bra välsmakande dag efter frukosten. Jag skulle säga att pizza är lika med att vid La Posada, men eftersom jag vet pizza kocken kom från La Posada, jag har ingen aning om hur deras är nu. Jag föredrar fortfarande NY stil på Riccos men det är ett personligt val. Jag föredrar miljön på Baru fällt över icke miljön på Riccos, som gör pizza mer än lika i hela ekvationen. Jag nämnde varmkorv till Stuart delägare, och han sade det använda Salchica, en lokal ord för varm korv, trodde han är var korv och skulle undersöka. Jag misstänker varm korv kommer att ersättas med Chorizo, korv i framtiden och jag var tackade för att peka ut min invändning.

När vi återvände på lördagen vi beställde Corvina Macho och Filet Stroganoff och en rom och lite vatten. När servitören återvände han levererade två vatten och två rom, rådde han oss drycker var två för en, inte illa för $ 1,70 plus moms och dricks.
wpid-P1000595-2011-03-5-15-13.jpg
wpid-P1000596-2011-03-5-15-13.jpg
Som ni kan se presentationen var utmärkt, en sida sallad och vi båda utvalda potatismos. Nu några bekännelser, jag beställde filet medellång och den levererades medium, inte brända eller rå. Den andra bekännelse, båda var bortom gott, de var utmärkta. Tjänsten utmärkt, maten utmärkt, priserna mer än rättvist vår totala fakturan för fyra rom, oxfilé och fisk var $ 18 inklusive skatt och tips, som propositionen innehöll den jubilado rabatt ges utan invändningar eller argument, moms och dricks.

Atmosfär: Om du var en besökare till Amigos tidigare Baru kommer att känna både välbekant och främmande. Konfigurationen av utanför biergarten, innanför front bar och en matsal kommer att vara bekant. Den spiffy nytt utseende, fördelade tabeller och väl bemannad miljö kommer att bli en överraskning. Där Amigos var en varm plats med funky konstruktion är Baru en varm plats eftersom personalen och kunderna övervinner det blanka nya allt.
wpid-P1000594-2011-03-5-15-13.jpg
Pris: Priserna är mycket rimliga, öl är $ 1,25 inklusive moms och dricks, lite mer än vissa andra platser men Baru ger en atmosfär som kostar riktiga pengar. Vår medel combo pizza var $ 7,90 plus skatt och 10% tips.

Varning detta är en mer restaurang som annonser 10% tips till din faktura. Om du inte vill att tippa mer, inte lämna ett tips, är det täckt.

Badrum: Nytt rena och kompletta, de har vatten, toaletter med sittplatser, papper, tvål, hela paketet. Mycket en Panama City, detta är internationell erfarenhet en utveckling för Boquete.

Kök Städning: Jag spetsig i köket var rent och humming tillsammans.

Service: Vår tjänst varie lite den första resan vi satt ute i öl trädgård och jag var tvungen att flagga en servitris, för att vara rättvis var det inte en tom plats och hon erkände att det var hennes första dagen arbetar. Drycker kom i en rimlig tid, men vi hade inte tillräckligt med tid för att beställa mat innan vår Jazz evenemanget. På ut andra senare natten resa restaurangen var nästan full och vi kom precis som köket stängt. Vi var hälsad omedelbart av en leende servitör med drinkmenyer. Vi lyckades få in en pizza ordning, den sista i natten med lite leende hjälp från ledningen. Stuart är händerna på och vi blev imponerade. Vår tredje resa var mjuk som silke, bra service och mat levereras i rimlig tid med tanke igen de hade en kåk.

wpid-P1000593-2011-03-5-15-13.jpg
Jubilado Rabatt: Givet med ingen fråga bara ge ditt kort till servitören när du begär din faktura. De accepterar också kreditkort.

Sammanfattning: Jag började med att säga att vi besökte tre gånger och att detta inte skulle vara vår sista resa. Denna restaurang är utmärkt, den största negativa är på en helg är det packat och bullrigt i fronten, men om du vill ha en lugn middag finns det bakre rummet. Baru är ett bra komplement till Boquete samhället. Personalen arbetar hårt på att ge både god mat och bra service. Förvaltning är där, händer på, be om feedback, vad ett nöje som är. Om Baru håller att det är kvalitet det kommer att tjäna en gyllene kaffeböna som en av de bästa av Boquete. Jag behöver hita några gyllene kaffebönor snart.

Recension: Sugar and Spice

Genom admin | 25 januari, 2011

Namn: Sugar and Spice Bakery

wpid-P1000146-2011-01-25-18-20.jpg

Plats: Avenida Central Boquete

Timmar: torsdag - tisdag
wpid-P1000148-2011-01-25-18-20.jpg
Kort beskrivning av maten: Sugar and Spice är utan tvekan den bästa bageriet i Boquete. Förutom bröd och bakverk, de tjänar också en lätt meny med smörgåsar och soppa. Eftersom de använder sitt eget bröd de har en fällt fördel om alla sina smörgåsar. Vi gick efter tisdag morgon möte och upptäckte en parad av bekanta ansikten som kommer in till lunch. Mayra beställde soppa och jag försökte en kyckling smörgås.
wpid-P1000153-2011-01-25-18-20.jpg
Maten var mycket bra, min smörgås så bra som jag har haft utanför mitt eget hus i Boquete.

Atmosfär: Det är ett bageri och du kan se bakning pågår som Richard arbetar degen. Resten av personalen är ordentligt utrustad för matservering. Det finns tre tabeller inuti och två utanför. Vi väljer inuti för att undvika bullret från kontinuerlig trafik. Detta inte posh, det är bekvämt och mycket en lunch atmosfär.

Pris: Priserna är rimliga, min smörgås var $ 3, som gör den konkurrenskraftig med den numera obefintliga Subway för mycket bättre mat.

Badrum: Det finns ett badrum som är i ryggen som är ren och har alla viktigaste, inklusive en riktig handduk för att torka händerna.

Kök Städning: Köket är rakt framför dig och jag såg kyckling rivs från benet för att göra smörgåsar och andra som går in i ugnen. Ingenting är dolt och allt är rent.
wpid-P1000151-2011-01-25-18-20.jpg

Tjänsten: Detta är kontraproduktivt service och vi hade tjänstgjort i ungefär fem minuter.

Jubilado Rabatt: Jag frågade aldrig

Sammanfattning: Jag har köpt bröd från Richard så länge han har varit öppen och jag kommer att fortsätta göra det. Detta var första gången vi åt i restaurangen och nästa gång jag sugen en god smörgås i Boquete jag kommer att vara tillbaka.

Restaurante Las Orquideas Boquete

Genom admin | 1 december 2010

Namn: Restaurante Las Orquideas
wpid-P1040500-2010-12-1-17-58.jpg
Plats: Snett mittemot Boquete polisstationen, strax norr om Restaurante Machu Picchu

Timmar: Frukost MS 07:00 till 10:30, lunch och middag från 11:30 till 08:30, söndagar 7 am- 04:00

Kort beskrivning av maten: Typico. Just där jag måste förklara att det finns flera typer av typicos i Panama. Detta är en sitta ner, lyssna på vad som finns, ingen meny, typico. Det är inte en cafeteria, maten kan preprepared, det måste vara, tjänsten är så snabb, men du kommer inte se köket. Vi hade lunch och alternativen ingår soppa och en huvudplatta, Mayra beställde nötkött Rib soppa och en platta av dagen. Det fanns alternativ som erbjuds och vi varje tog ris, bönor och en grön sallad. Dessutom vald Mayra grillad fläsk och jag tog grillat nötkött.

wpid-P1040503-2010-12-1-17-58.jpg

Sopa de Costilla de res nötkött revben soppa. Detta var mycket bra med en köttig revben. Det påminde mig lite av Cocido en soppa jag älskade i Tucson.

wpid-P1040505-2010-12-1-17-58.jpg

Cerdo asado (BBQ fläsk) med ris, sallad och bönor

wpid-P1040504-2010-12-1-17-58.jpg

Biff med ris, sallad och bönor

wpid-P1040502-2010-12-1-17-58.jpg
Atmosfär: Som du kan det från bilden ovan du inte betalar för atmosfär, bara god mat och snabb service. Vi åt ut sida på den lilla uteplatsen, jag föredrog att till det inre. Vi var inte ensamma, har denna restaurang en mycket blandad cliental i engelska och spanska högtalare. Ett sätt att säga lokalbefolkning och nya invandrare.

Pris: Soppan var $ 1,25, den viktigaste lunchen var $ 2,75 inklusive iste. Jag har tillbringat så mycket för iste i det förflutna. Vi har ännu inte besökt för frukost men jag tänker prova nästa gång jag äter frukost på stan.

Badrum: Ren och komplett med toalettpapper, toalettsitsar, rinnande vatten och pappershanddukar. När vi var där i tvålpump var tom.

Kök Städning: Jag har aldrig gjort det i köket och det var inte synlig utan en inbjudan

Tjänsten: Snabb och effektiv. Ett tips ingår inte i propositionen som liksom menyn var en papperslapp. Vi lutad 10%

Jubilado Rabatt: Jag frågade inte, för jag skulle inte ens överväga att be om en måltid för $ 2,75

Sammanfattning: Mayra, lite mer av en auktoritet på Tipicos än jag är, rankad den här som bra, inte bäst men bra. Jag väntar på den första hon kallar utmärkt, det har inte hänt ännu. Jag fick min lunch och nu sex timmar senare är jag fortfarande nöjd från lunch och äter en lätt middag. Det är typiskt för vad jag har sett i Panama, en pinne till din revben lunch och ljus, ofta sen middag.

Restaurante Las Orquideas går på listan en rekommenderas för traditionell panamansk mat på riktiga panamanska priser.

En röka bra upplevelse

Genom admin | 23 jun 2010

I lördags fick jag ett telefonsamtal från en granne och vän på Jaramillo, en annan granne slakta en gris och hade färskt griskött till salu. Loving utmaningen och har haft viss erfarenhet att dela upp ett dyrt avgick hog, Mayra och jag gick på en kort tur att skaffa en skuldra och sida av fläskkött. Denna lyckliga hog levde sitt liv utan droger, hormoner eller någon form av un-naturliga influenser och vi ville hitta ett passande panamansk kulinarisk salut för hans frånfälle.

Vi separerade snabbt revbenen, köttet och huden. Vårt första uppdrag var huden och som skulle behöva vänta en dag för fäder dag, 20 juni. Fathers Day, som mors dag, är en stor sak i Panama. När de kan, familjer samlas för att fira och vi skulle Bugaba, landsbygd, mycket landsbygd Bugaba, ett distrikt nära den costaricanska gränsen där Mayra föräldrar bor på en mjölkgård.

Mayra föreslog att fläskkött huden skulle vara ett välkommet tillskott till vad som visade sig vara en massiv Fars Dag fest. På söndagen såg jag och fotograferade processen att göra både chicharrones och rökt fläsk (puerco ahumado).

smokinga.jpg

Det första steget var att separera kött jag lämnade fäst fläsk huden från huden, tydligen jag lämnade en hel del kött.

smokingb.jpg

Köttet var kryddat med salt, några paprika och lite vinäger och placeras ovanför en rökig trä brand i ett rökeri i flera timmar. Inget mer att det, färskt griskött, färsk rök, stor smak.

Huden placerades i en stor vattenkokare och lägga över en trä brand, sedan tillagas täcks under en tid för att låta fukten i huden till ånga huden.
smokingc.jpg

Toppen togs bort och huden fortsatte att laga mat i den renderade ister.

smokingf.jpg

Mayras far tog uppgiften att omrörning för att hålla saker från brinnande. Resultatet är lägre, en riktig panamansk hälsokost, varma, sega chicharrones, återges och badade i sitt eget fett. Den enda varning är äta på egen risk eftersom jag ska satsa du kan inte bara äta en.

smokingg.jpg

Matlagning Panama: Bacalao - Salt Torsk

Genom admin | 18 april 2010

Jag undrade varför i ett land med färsk fisk, Bacalao, saltad torsk anses vara en speciell mat i Panama.

I found is from Three Sisters Cooking School in El Valle Panama. Historien har jag hittat varierar med källan, en källa förklarar det är på spanska den spanska spridning runt om i världen de behövde en lätt att förvara form av fisk att äta för religiösa ändamål på fredagar. En annan källa jag hittat är från Three Sisters Cooking School i El Valle Panama. Jag tror att de är mer korrekt, beskriver att under åldern av upptäckten, saltad torsk var en mycket billigt, lätt att förvara proteinkälla som kan matas till slavar och arbetare som arbetar inom den nya världen. Torsk var riklig i norra Atlanten, är Salt rikligt i Karibien och handeln med salt blev viktigt. Salt torsk eller Bacalao blev och är fortfarande en del av kosten här och i stora delar av Västindien.

Jag var nyfiken att använda bacalao och bad Mayra att förbereda en maträtt använder den. wpid-bacalao-2010-04-18-13-27.jpg

Vi köpte vår bacalao i pris Smart, de har ett berg av det och från vad vi kunde se, den bästa kvaliteten som vi kunde hitta. Det var inte billigt, ungefär $ 4 per pund.

Det första steget var att blöta det i 24 timmar i sötvatten för att avlägsna en del av saltet.

Beredningen Mayra använde var att bygga en torsk smörgås. Med hjälp av en holländsk ugn hon först lagt en liten mängd matolja.
Lagren, först tunt skivad potatis, de tunt skivade tomater, sedan tunt skivad lök, följt av ett lager av strimlad, indränkt bacalao. Sedan följde hon med ett annat lager av varje grönsak, slutar med potatis.

Det var kokta spisen i ca 30 minuter och var alla saker i Panama verkar vara, med vitt ris.

Jag tyckte inte det alls, men det är bra att veta att det finns tusentals olika sätt att laga Bacalao, min källa ovannämnda hävdar de portugisiska ensam hade tre recept för varje dag i veckan. Lägg ungefär varannan kultur som gränsar till Atlanten och du hittar ett berg av recept för att gå med berg av torsk. Just Google Bacalao recept eller recept saltad torsk och vara redo att återuppleva historien.

Matlagning panamansk: Patacones en comfort food

Genom admin | 5 April 2010

Jag är inte en gourmet. . Jag lämnar konsten att vara en gourmet i Boquete Panama till Boquete Gourmet blogg och min vän Melissa, det Cooking Diva . Jag tycker dock gillar mat, god mat. Som jag har åldrats och mognat min smak har förändrats, fortfarande jag har mina komfort livsmedel, ingen är gourmet. I det förflutna har jag erkänt att beundrande pizza, lägga stekt kyckling och goda gröna chili chimichangas, ingen gourmet på något lexikon. Jag har aldrig ansett någon panamansk mat som tröst mat. Som jag lära mig mer jag upptäcker några överraskande saker om köket i Panama. De livsmedel som äts i Chiriqui Panama är i direkt relation till vad som växer i Chiriqui och utforska livsmedel från grunden är ett äventyr jag vill prova.

Med hjälp av min vän Mayra, professor i jordbruks i David, kommer jag att skriva några stycken om lokala frukter och grönsaker. Målet är enkelt, diskutera hur man odlar dem framgångsrikt här i Chiriqui, hur man skörda dem och slutligen ge minst ett bra recept för varje som vi har kokta oss själva. När Mayra börjar skriva om detta kommer det att bli mer detaljerad på odling, för mig är det om maten.

Vår resa till Puerto Armuelles lämnade oss med en hög av plantanos, Groblad på engelska, en lokal stapelvara.
wpid-Patacones02-2010-04-5-15-38.jpg
Groblad är inte infödd till Panama eller någon av Amerika, är det hemma i Sydostasien. Den Groblad och den söta bananen känd för de flesta i Nordamerika och Europa är samma släkte, Musa. Banan har en högre sockernivå och är oftast äts mogen. groblad används i alla faser av mognad, grönt är en stärkelsepotatis som vegtable, mogen den är söt och används för öknar,

Den Groblad anläggningen och alla andra bananer är stora snabbväxande plantor som sätter upp en enorm stam och frukt en gång per stam. Löv kan vara två meter stora och används i matlagning i många länder.
wpid-Patacones08-2010-04-5-15-38.jpg
De bananplantor ovan växer högt på Jaramillo, våt och inte tropiskt, mer av en regnskog för halva året.

Alla bananer idag odlas från en rot lager från en befintlig anläggning, de flesta arter är sterila. De kräver god dränering och minst 75 mm regn per år. Anläggningen kommer att växa snabbt och producera många rotskott varje växa till en blommande frukt stjälk i tid. Efter fruktkroppen en stjälk skärs eftersom det kommer inte frukt igen. Den söta Banana frukten ser ut som en hand med symmetrisk frukt, saknar groblad att symmetrin.

Enligt Nutritiondata.com groblad är en bra källa till vitamin A, C, B6, kalium, kalcium och folat. Dessutom är de en bra källa till fiber och har ett lågt glykemiskt belastning, en bra sak för oroar blodsocker människor. Jag misstänker en expert på näringslära skulle rösta på Groblad överlägsen vitt ris som en källa av kalorier i den lokala kosten.

Vi förberett en mycket enkel lokal favorit från groblad, Patacones. Myra utvalda vita mjölbananer, hon kunde identifiera dem genom vit hud visar på den annars gröna ytan.
wpid-Patacones03-2010-04-5-15-38.jpg
De skalade mjölbananer skars i skivor ca 1 tum tjock, lätt saltade sedan till olja upphettas till ca 350F. Efter några minuter skivorna avlägsnas och pressas ned med allt från en mortelstöt, flaska eller trä tryck.
wpid-Patacones05-2010-04-5-15-38.jpg
Efter att ha tryckt skivorna var störtade ner i en blandning av vitlök och vatten, därefter snabbt bort och torkas. Då skivorna lägga tillbaka i den heta oljan. Akta dig för att lägga våta skivor till het olja, kommer det splatter.
wpid-Patacones06-2010-04-5-15-38.jpg

Skivorna kokas tills krispiga och avlägsnas. Äntligen lite salt tillsattes och vi hade färska varma Patacones. Skillnaden mellan dessa och vad du normalt får i en restaurang var dramatisk. Patacones är god mat, enkel mat, en panamansk comfort food.

wpid-Patacones07-2010-04-5-15-38.jpg

Thailand möter Las Ruinas, En fusion av smak och miljö

Genom admin | 21 mars 2010

Det har varit nästan en månad sedan jag har skrivit om mat i Boquete Panama, jag äter hemma mer. Jag gav upp att skriva recensioner av restauranger för en tid sedan och bytte till att skriva första intryck eftersom jag hittade bara ett fåtal restauranger i Boquete konsekvent nog att förtjäna en riktig översyn. Detta är inte en översyn, inte ett första intryck, men en komplimang till kockarna, båda två.

I min Boquete erfarenhet jag har sett många restauranger kommer och går. Några av dessa hade stora löfte, de flesta aldrig levt upp till sin öppningspotential. Las Ruinas på vägen till David över från Brisas, hade stora löfte och har levt upp till det. Craig Jacobs, ägare och kocken är en professionell, både i köket och i den ständigt så viktiga förvärv av råmaterial. Alltför många restauranger inte inser om du börjar med låg kvalitet ingredienser och laga dem väl du fortfarande har låg kvalitet mat. Craig en professionellt utbildad kock, förstår kvalitet börjar med inköp och han har bevisat att han kan skaffa utmärkta livsmedel, förbereda dem väl och servera dem i en rimlig tid, ständigt. Han är en mästare på att köpa färska lokala produkter och justera menyn till vad som är kvalitet för tillfället.

När Craig upptäckte färska Blackberrys, plockade han dem själv och sedan skapade Blackberry skomakare. De Blackberrys har varit i Boquete år, ingen annan lägger kombinationen av färska, lokala och innovera tillsammans.
DSC05675.JPGBlackberryCobbler.JPG

Lägg till mixen Craig är smart nog att upptäcka en bra sak, även om det är en annan kock, denna från Thailand.
BambuLampang07.jpg
Jag erkänner att jag vet Pon som en vän och har haft hennes matlagning sedan hon kom till Boquete. Under den tiden har jag sett henne flytta från att göra göra med lokala råvaror att bokstavligen växer hennes egen. Pon kombinerar nu det bästa av vad hon kan hitta med thailändska paprika och andra tillägg som odlas i Boquete.

Min erfarenhet tittar Pon köket utvecklas gör mig mer kvalificerad att kreditera Craig med gör något rätt, med thailändska natten med Bambu Lampang på Las Ruinas.
BambuLampang04.jpg
Denna vecka Bambu Lampang matas mer än hundra hungriga människor i två packade sittningar på Las Ruinas. Måltiden var fyra kurser, börjar med sushirullar och vårrullar, FN-stekt färsk typ. Efter aptitretare kom två smaker av marinerade färska grönsaker.
BambuLampang03.jpg

Efter det kom ett urval av tre olika smaker för en huvudrätt. En featuring Fläskkött i Thai Curry, en annan Tom Yum med jätte räkor och den andra en Pad Thai med kyckling. Alla var väl fått alla hade smak, alla var slukade vid vårt bord med glädje.
BambuLampang05.jpg

BambuLampang06.jpg

Den slutliga kursen var öken och som blev endera eller båda en kokosnöt ostkaka eller att fantastiska färska svart berry skomakare. Craig var snabb att göra andra delar av postre, utmärkta öknar.

Jag talade med många människor som avslutat middag som vi var anländer och utmärkelser var universell; Jag kommer att lägga min till listan. Om du missade denna möjlighet och vill prova några stora thailändsk mat, är Pon vid tisdagens möte den här veckan eller bara ringa Craig och uppmuntra honom att göra det igen.

La Ruinas Boquete Panama

Genom admin | 26 november 2009

Ur askan av Rancho Pais har stigit en mycket bättre Boquete Panama restaurang, Las Ruinas. Craig Jacobs en före kock från USA är fast besluten att ge både underhållning och utmärkt mat till rimliga priser i har stor gräs takförsedd anläggning i Alto Boquete.
wpid-LasRuinasBoquetePanama0002-2009-11-26-09-48.jpg
Promenera genom porten in i restaurangen och värmen är omedelbar. wpid-LasRuinasBoquetePanama0003-2009-11-26-09-48.jpg

Jag gick med några vänner och vi möttes av Craig som visar uppenbar stolthet i både hans renoverade anläggning och mat. Vi erbjöds en gratis öl och förslag på vad som skulle vara bäst på prisvärda menyn.

wpid-LasRuinasBoquetePanama0004-2009-11-26-09-48.jpg

Efter Craigs förslag försökte vi tre olika rätter. wpid-LasRuinasBoquetePanama0005-2009-11-26-09-48.jpg

Carrasco gjord av filite, utmärkt!
wpid-LasRuinasBoquetePanama0006-2009-11-26-09-48.jpg

BBQ fläsk och slutligen grillad kycklingbröst.

wpid-LasRuinasBoquetePanama0007-2009-11-26-09-48.jpg

Craigs mat fick tre upplyfta tummar, vi alla har haft våra middagar.

Las Ruinas har en storbilds-tv som de flesta restauranger i Panama, men om du är i Sport de in korrekt för din smak.

Även om jag gjorde begära det Craig berättade han gör hedra jubilado rabatt.